Naslovnica Politika SNSD danas o Košarcu: Izbacivanje ili…

SNSD danas o Košarcu: Izbacivanje ili…

253

Banja Luka — Slučaj ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Staše Košaraca naći će se danas na sjednici Izvršnog komiteta Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Ta će politička partija odlučivati o sankcijama Košarcu, nakon što je objavljeno da je u vrijeme korona krize i zabrane okupljanja na javnim mjestima prisustvovao privatnoj zabavi u Sarajevu – javlja AJB.

Iako je predsjednik SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda, Milorad Dodik najavljivao kraj političke karijere Košarca unutar SNSD-a, sada je takva retorika ublažena pa posljednje najave govore da bi Košarac i dalje mogao ostati član stranke, kao i na ministarskoj poziciji.

“Košarac je završio što se tiče politike naše partije”, rekao je Milorad Dodik, no portparol te stranke Radovan Kovačević uoči sjednici Izvršnog komiteta SNSD-a izjavio je za više bosanskohercegovačkih medija da “nije siguran da će Košarac biti isključen iz stranke”.

Kovačević je najavio sankcije Košarcu samo unutar stranke, no nije mogao precizirati kako će te sankcije izgledati konkretno.

(StarMo)