Naslovnica BiH Snijeg se ponegdje zadržao na kolovozu

Snijeg se ponegdje zadržao na kolovozu

127
foto: Pixabay.com - ilustracija

Sarajevo — U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, dok je na dionicama u višim predjelima padao snijeg i ponegdje se zadržao na kolovozu. Izdvajamo puteve: Ripač-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj), Kupres-Šuica-Livno, Priluka-Glamoč-Mliništa i Jablanica-Posušje (Blidinje).

Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama, te na povremeno jak vjetar u južnim i zapadnim krajevima. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je zimska oprema zakonski obavezna, saopšteno je u utorak ujutro iz BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Ivan na putu Tarčin-Konjic od 09 do 15 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na putu Tuzla-Kalesija zbog neophodnih radova u tunelu Čaklovići, u noćnim satima (22-06 sati) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

(StarMo)