Naslovnica Život Snapchat: Trump promovira rasno nasilje i nepravdu

Snapchat: Trump promovira rasno nasilje i nepravdu

272
foto: bbc.co.uk

Sarajevo — Društvena mreža Snapchat odlučila je da više ne promovira nalog američkog predsjednika Donalda Trumpa na svojim stranicama odabranog sadržaja,

“Trenutno ne promoviramo sadržaj predsjednika na Snapchatovoj platformi Discover. Nećemo promovirati one koji potiču rasno nasilje i nepravdu dajući im besplatnu promociju na Discoveru”, izjavio je glasnogovornik Snapchata, prenosi Klix.ba.

Trumpov Snapchat račun, koji ima oko 1,5 miliona pratilaca, ostaje na platformi. Ova odluka uslijedila je nakon njegovih nedavnih postova u kojima prijeti da će pustiti “bijesne pse” i “moćno oružje” na demonstrante nakon što su policajci u Minneapolisu ubili Afroamerikanca Georgea Floyda.

Podsječanja radi, Twitter je još ranije označio da su prekršena pravila platforme o zabrani veličanja nasilja u tweetu u kojem Trump sugerira da bi na demonstrante trebalo pucati. Facebook je istu poruku na svojoj platformi ostavio netaknutu, što je izazvalo bijes zaposlenika Facebooka protiv svoga šefa Marka Zuckerberga.

(StarMo)