Naslovnica BiH Smanjena vidljivost, prilagoditi vožnju

Smanjena vidljivost, prilagoditi vožnju

67
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Magla i dalje smanjuje vidljivost na dionicama uz riječne tokove: Une, Sane, Save, Bosne, Spreče i Lašve.

U područjima sa maglom kolovoz je vlažan, a ponegdje i mjestimično klizav, pa apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu, saopšteno je jutros iz BIHAMK-a.

Danas će se obaviti prevoz vangabaritnog tereta na putnom pravcu Ustiprača-Goražde-Ustikolina. Planirano je da vozilo sa teretom širine 4,5 metra krene u 12 sati, pa vozače molimo da budu oprezni i da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno saobraćanje suprotnom trakom od zone radova, aktuelno je na dionicama autoputa A-1 Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) i Podlugovi-Sarajevo sjever.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (u tunelu „Crnaja“), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica), Šipovo-Jezero i Gračanica-Srnice Donje.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

(StarMo)