Naslovnica Izdvojeno Slučaj “Lana Bijedić”: Istraga tapka u mjestu

Slučaj “Lana Bijedić”: Istraga tapka u mjestu

1182
ubijena Lana BIjedić

Mostar — Osam dana je prošlo, a istraga o smrti mlade Lane Bijedić, koju predvodi Tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona i dalje je bez uspjeha.

Kako je kazao tužilac Josip Aničić, “vjerovatno se ne radi o zločinu iz strasti”, što je bila jedna od prvih sumnji, već je vjerovatno “riječ o djelu potpuno neuračunljive osobe”. Ipak, Lanin posljednji dan još uvijek je isprepleten kontadiktornostima koje zbunjuju istražioce.

“Nadzorne kamere nju su snimile na kružnom toku kod Zvirovića, ali dio od te lokacije do mjesta na kome je pronađena je slabije pokriven kamerama i on je još uvijek obavijen velom tajne. Pretraga terena, rijeke, kao o vještačenje njenog telefona još uvijek nisu dali informacije koje su istražioci očekivali” – kazao je tužilac za Klix.ba.

Dodaje i kako još niko nije priveden, niti ispitan u statusu osumnjičenog, te da policija najviše vremena trenutno provodi na tumačenju kazivanja svih onih građana koji su se javili na pozive da pomognu istrazi.

Tijelo Lane Bijedić pronašao je ribar prošle nedjelje oko 19 sati u rijeci Studenčici pored Ljubuškog.
Posebno je zanimljivo da je Lana ovog ljeta boravila na kupalištu koje se nalazi samo stotinjak metara od mjesta na kojem je pronađena ubijena, iz čega je izveden zaključak da je poznavala lokalitet – prenosi Hayat.ba.

(StarMo)