Naslovnica Mostar Slučaj “Lana Bijedić”: Istraga nije makla s mjesta…

Slučaj “Lana Bijedić”: Istraga nije makla s mjesta…

1638
Lana Bijedić

Ljubuški — Tužitelj Tužiteljstva ZHK-a Josipa Aničića kazao je da je u slučaju istrage ubistva lane Bijedić “ispitano oko 200 svjedoka, ali da se istraga nije makla s mjesta”.

Sve su te osobe saslušane u smislu da li su išta vidjele, da li su vidjele Lanu ili nekoga još. Skinuti su svi videozapisi sa privatnih kuća, benzinskih pumpi, preduzeća, čak i policijske kamere. Izvršile su se analize svih kamera od autobuskog kolodvora u Mostaru pa sve do mjesta gdje je pronađena. Također se njeno kretanje pratilo na osnovu aplikacije Samsung Health koja je pokazivala koliko je kilometara taj dan prošla. Izvršena su vještačenja odjeće i obuće u smislu na koji način su pokidani ti odjevni predmeti. Urađen je i pretres, ali i vještačenje mobitela, te biološko vještačenje, odnosno DNK analiza – naglašava Aničić za Oslobođenje.

Iako je Tužiteljstvo uradilo sva potrebna vještačenja i ispitivanja, “još nisu u mogućnosti nikoga dovesti u vezu sa slučajem”. Uspjeli su “otkloniti nekoliko sumnji” tako da sada sužavaju krug kada je u pitanju napredak istrage.

– Međutim, tokom istrage, nakon određenog perioda pojave se neke druge okolnosti tako da u ovom trenutku još se vodi istraga za ubojstvo. Kako će to na kraju rezultirati, naravno morat ćemo, ako bude govora o samoubojstvu ili o nečem drugom, dokazivati.
Još je sve moguće kada je u pitanju ova istraga i morat će se još neke činjenice utvrditi, pojašnjava Aničić.

(StarMo)