Naslovnica Region Slovenija: Treća “kompleksna” smrt zbog Covida-19

Slovenija: Treća “kompleksna” smrt zbog Covida-19

422
foto arhiva

Ljubljana — U sveučilišnom kliničkom centru u Ljubljani (UKC) umro je i treći zaraženi s potvrđenom infekcijom koronavirusa, potvrdilo je u ponedjeljak slovensko ministarstvo zdravstva, a broj zaraženih u Sloveniji, prema zadnjim podacima, obuhvaća 414 osoba.

Kako se navodi, radi se o 67-godišnjem muškarcu koji je u najveću slovensku bolnicu doveden od kuće. Njegova smrt nije nastupila kao izravna posljedica zaraze koronavirusom, nego se, prema priopćenju, radilo o “kompleksnoj situaciji” jer je imao i više drugih “pridruženih” bolesti.

U Sloveniji su prije današnjeg smrtnog slučaja zaraženih zabilježana još dva. U oba slučaja se radilo o starijim osobama, muškarcu koji je imao i druge kronične bolesti, a stigao je iz doma umirovljenika u Metliki, jednom od žarišta epidemije koronavirusa, te 90- godišnja štićenica istog doma, koja je umrla u nedjelju.

Zaraza koronavirusom u Sloveniji je do jučer u 14 sati potvrđena kod 414 osoba. Njihov broj i dalje je u konstantnoj uzlaznoj dnevnoj putanji, a novi podaci bit će objavljeni danas nakon 14 sati.

(StarMo)