Naslovnica Region Slovenija: Popuštanje nekih covid mjera tokom blagdana

Slovenija: Popuštanje nekih covid mjera tokom blagdana

171
foto arhiva

Ljubljana — Slovenska vlada objavila je da će za vrijeme predstojećih blagdana pod određenim uvjetima ukinuti neke restrikcije, pa se tako za Badnjak i Božić Badnjak neće primjenjivati mjera zabrane prelaska općinskih i regionalnih granica.

U okviru plana mjera u vrijeme predstojećih blagdana i u slučaju povoljne epidemiološke slike neće se primjenjivati dosadašnja restrikcija kretanja na područje matičnih općina i regija.

Bit će dopušteno druženje s osobama iz najviše dva kućanstava s ukupno 6 odraslih osoba, objavila je vlada nakon sjednice. U taj broj ne računaju djeca do 15. godine starosti koja također mogu biti prisutni na takvim okupljanjima, prenosi Hina.

Tradicionalnih ponoćnih misa za Božić neće biti, ali su misna slavlja dopuštena, pa će se na Badnjak smjeti održati mise sa završetkom do 20 sati jer je mjera zabrane kretanja u noćnim satima i dalje na snazi.

Takav će režim po riječima vladina glasnogovornika za covid-19 biti na snazi od 24. 12. u 12 sati do 25. 12. u 20 sati, te na Silverstrovo, od 31.12. od 12 sati do 1. 01., ako se održi povoljnija epidemiološka situacija. Vlada je pozvala građane na “odgovorno ponašanje” i discipliniranu primjenu svih ostalih još važećih protuepidemijskih mjera.

 

(StarMo)