Naslovnica Region Slovenija: Novi rekordni broj zaraženih

Slovenija: Novi rekordni broj zaraženih

238
foto arhiva

Ljubljana — U Sloveniji je u zadnja 24 sata, s 3557 testova, potvrđeno 137 novih slučaja zaraze koronavirusom, što je 33 više nego prethodni dan i novi je rekordni broj potvrđenih dnevnih infekcija od početka epidemije, objavila je u petak slovenska vlada.

Do sada je najveći broj novih zaraza u jednom danu bio zabilježen 15. septembra, kad je potvrđeno 123 novooboljelih, uz izvedenih 3123 testova.

Zbog velikog porasta broja novozaraženih u posljednje dvije sedmice Sloveniju je na listu epidemiološki nesigurnih destinacija stavila vlada Velike Britanije, nakon što su to prethodnih dana već učinile Norveška, Švedska, Litva i Estonija, objavili su u petak slovenski mediji.

Broj aktivnih slučajeva zaraze u Sloveniji je trenutno 1116, od 4195 ukupno potvrđenih zaraza zabilježenih od početka epidemije, objavilo je u petak ministarstvo zdravstva, prenose mediji u Hrvatskoj.

U bolnicama je 67 oboljelih od Covida-19, što je sedam više nego prethodni dan, a među njima ih je 11 na intenzivnom liječenju. Zabilježena su četiri nova smrtna slučaja, pa se broj preminulih povećao na 138.

(StarMo)