Naslovnica Region Slovenija: Nove – znatno strože covid mjere…

Slovenija: Nove – znatno strože covid mjere…

95

Ljubljana — Od danas su u Sloveniji na snazi nove restriktivne mjere koje je donijela Vlada radi ograničenja naglog širenja virusa korona.

Nove mjere uključuju skraćenje radnog vremena lokala i zabranu okupljanja, osim za članove istog domaćinstva, ali ne i zaključavanje.

Starosna granica za osobe koje moraju da imaju PVT potvrde (preležao, vakcinisan, testiran) spušta se sa dosadašnjih 15 na 12 godina, a Covid potvrde smatraće se validnim samo uz lična dokumenta.

Na ulasku u prodavnice mora biti naznačeno koliko najviše ljudi može da uđe u isto vrijeme, platnene maske više neće moći da se koriste, već samo hirurške ili tipske FFP2, objavila je Vlada Slovenije.

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata je od 5.00 do 22.00 sata, uz pravilo da gosti budu na propisanoj distanci.

Do daljeg se zatvaraju svi noćni klubovi i diskoteke, na javnim kulturnim i sportskim događajima posjetioci moraju da sjede na odgovarajućoj razdaljini, a PVT potvrde i maske obavezni su i za prisustvo vjerskim obredima.

Vlada Slovenije nije se odlučila za online nastavu u školama, ali je odredila da od 15. novembra učenici umjesto dva puta nedjeljno, kao do sada, moraju da budu testirani na virus korona tri puta.

(StarMo)