Naslovnica Region Slovenija: Manji broj zaraženih, može doći do ukidanja policijskog sata

Slovenija: Manji broj zaraženih, može doći do ukidanja policijskog sata

285
foto arhiva

Ljubljana — U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 247 novih slučajeva zaraze koronavirusom i osam preminulih od posljedica COVID 19.

Uz ovakve trendove iduće sedmice bi moglo doći do ukidanja policijskog sata, uz postupno vraćanje bolnica redovnim programima, potvrdila je slovenska vlada.

U bolnicama je trenutno još 584 covid pacijenata i njihov se broj nastavlja smanjivati, pa su prema “izlaznoj strategiji” vlade dvije bolnice već prestale primati takve bolesnike i vraćaju se svojim redovnim programima, kazala je na konferenciji za novinare u Ljubljani Alenka Forte, državna tajnica u ministarstvu zdravstva.

Strategija povratka bolnica redovnim programima vezana je na broj hospitaliziranih u cijeloj državi i sastavljena je od četiri faze. Kad u bolnicama bude manje od 100 oboljelih oni će se liječiti samo u najvećim bolnicama u Ljubljani i Mariboru, te bolnici za plućne i respiratorne bolesti Golnik.

U međuvremenu ministarstvo zdravstva preporučuje bolnicama da do daljnjega 10 posto raspoloživih bolničkih postelja i dalje imaju “rezervirane” za oboljele od covida.

(StarMo)