Naslovnica Region Slovenija: “Crni vikend” na planinama – Više mrtvih i jedan nestali planinar

Slovenija: “Crni vikend” na planinama – Više mrtvih i jedan nestali planinar

151
foto arhiva

Ljubljana — Trojica planinara smrtno su nastradala u nedjelju na Julijskim Alpama na sjeverozapadu Slovenije, dok se za jednim nastradalim se još traga. Dan ranije, u subotu, u Kamniškim Alpama je smrtno nastradao hrvatski planinar, pa mediji govore u “crnom vikendu” u slovenskim planinama.

Kako je u ponedjeljak potvrdila policija u Kranju, u nesrećema su u nedjelju umrla trojica planinara u nepovezanim nesrećama. Od nedjelje navečer traje potraga na području planine Komne na kojoj je već otkriven jedan mrtvi planinar, dok se za jednim nestalim traga.

Prilike u planinama trenutno su vrlo opasne, staze su prekrivene snijegom ispod kojeg je sakriven led, što može prevariti manje iskusne, a posebno treba paziti na strmim i kliskim terenima, upozorila je policija.

U subotu je u nesreći na području Kamničkog sedla u Kamniškim Alpama smrtno nastradao 37-godišnji planinar, hrvatski državljanin.

Kako je javila policija, on je na planini bio u grupi još osam drugih planinara. On se na strmom terenu pokliznuo, pa je pao i nađen 300 metara ispod mjesta nezgode.

(StarMo)