Naslovnica Region Slovenački ministar: Ne dolazite za Uskrs

Slovenački ministar: Ne dolazite za Uskrs

222
foto arhiva

Ljubljana — Slovenski ministar vanjskih poslova Anže Logar pozvao je državljane koji žive u inozemstvu i u državama s dobrim zdravstvenim sustavom da za uskršnje praznike ostanu tamo.

Govoreći na konferenciji za novinare u Ljubljani, Logar je kazao da se je u Sloveniju u zadnje vrijeme vratilo oko hiljadu Slovenaca, a njih 360 njih je iz europskih zemalja ugroženih koronavirusom Slovenija vratila evakuacijskim rutama, javlja Hina.

Onima koji bi se željeli vratiti u zemlju za uskršnje praznike Logar je uputio poruku da to ne čine, kako bi se u te dane izbjegli očekivani zastoji i druge neprilike na granicama.

“Neka u najvećoj mjeri ostanu tamo gdje jesu, vjerujem da im je tamo boravak siguran”, kazao je Logar, dodavši da su u europskim državama, gdje većinom žive i rade, sigurni ako se pridržavaju restrikcija koje tamo vrijede u sadašnjoj pandemiji koronavirusa.

Logar je kazao da tzv. “megazakon”, koji će za ublažavanje posljedica epidemije koronavirusa u Sloveniji ovaj tjedan potvrditi parlament, među ostalim određuje da strani državljani, koji su u Sloveniji za vrijeme trajanja mjera za suzbijanje epidemije, ne moraju produžavati vize ako im one isteku. Pozvao je države u kojima žive Slovenci da učine isto.

(StarMo)