Naslovnica Mostar Sljedeće sedmice o zahtjevu sindikata SKB-a Mostar

Sljedeće sedmice o zahtjevu sindikata SKB-a Mostar

368

Mostar — Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) sljedeće sedmice će razmatrati prijedlog novog kolektivnog ugovora Neovisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, čiji su članovi u srijedu održali jednosatni štrajk upozorenja.

Iz Vlade navode kako su Neovisnom sindikatu zaposlenika SKB-a Mostar ponudili produženje važenja Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva na području HNK-a za još jednu godinu, međutim Sindikat to nije prihvatio.

“Na 108. sjednici Vlada je započela raspravu o Informaciji koju je o tome pripremilo resorno Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne zaštite, koje vodi pregovore, a koja će se okončati u nastavku sjednice u ponedjeljak, 18. novembra, kada će javnost biti informirana o zaključcima koji su doneseni”, izvijestili su iz Vlade HNK-a, prenosi Fena.

Neovisni Sindikat zaposlenika SKB-a Mostar održao je u srijedu jednosatni štrajk upozorenja nezadovoljni što kantonalna Vlada nije prihvatila njihov prijedlog novog kolektivnog ugovora, te su pozvali Vladu da još jednom razmotri njihov prijedlog, odnosno svoju odluku da se aktuelni kolektivni ugovor produže do godinu dana.

(StarMo)