Naslovnica Politika Slavni rockeri najavili tužbu protiv Trumpa

Slavni rockeri najavili tužbu protiv Trumpa

127
Donald Trump

New York — Predsjednik Donald Trump igra se vatrom – javlja AJB. Članovi Rolling Stonesa zaprijetili su mu tužbom jer koristi njihovu muziku na predizbornim skupovima, piše časopis The Rolling Stone.

Posljednji je put koristio njihov hit “You Can't Always Get What You Want” na skupu održanom prošle sedmice u Tulsi.

Britanski rokeri žale se da Trump neprestalno koristi njihovu muziku na svojim skupovima još od predsjedničke kampanje 2016, no njihova upozorenja ga dosad nisu spriječila da s time prekine.

Štoviše, na inauguraciji održanoj 2017. članovi njegovog izbornog štaba puštali su njihov hit “Heart of Stone”.

S obzirom na to da ni nakon četiri godine nisu uspjeli postići što žele, odlučili su pojačati pritisak, prenosi portal Deadline.

Članovi benda, uključujući frontmana Micka Jaggera i gitaristu Keitha Richardsa, sarađuju s organizacijom za izvođačka prava BMI, koja zastupa više od milion muzičkih i ostalih izvođača. Sada razmatraju mogućnost podizanja tužbe protiv Trumpa zbog kršenja sporazuma o izvođačkim pravima.

“Ovo bi mogao biti posljednji put da Trump u kampanji koristi bilo koju pjesmu koju je napisao dvojac Jagger/Richards”, rekli su članovi benda u subotnjoj izjavi za The Rolling Stone. “Ako se Donald Trump ne bude pridržavao pravila, suočit će se s tužbom.”

(StarMo)