Naslovnica Politika Skupština HNK: Hrvatske zastupnike zabrinule izjave ministrice Borovac

Skupština HNK: Hrvatske zastupnike zabrinule izjave ministrice Borovac

341
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Klub hrvatskih zastupnika u Skupštini HNK upozorava kako se “u rješavanju migrantske krize ne smiju poduzimati jednostrani potezi bez mišljenja i stava lokalne zajednice i Skupštine HNK”.

Navodi se kako ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac na odlasku “daje izjave koje potvrđuju paušalan rad te uznemiravaju stanovnike HNK”.

“Ministrica Borovac svojim aktivnostima trebala bi dati dio rješenja no s porukama koje šalje u stvarnosti postaje novi dio ukupnog problema s nezakonitim migracijama. U potpunosti je zanemarena aktivnost sustavne pripreme BiH i koordinacije relevantnih institucija za prihvat nezakonitih migranata, pitanja smještaja i skrbi, a posebice humanitarnog nadzora maloljetnih osoba bez pratnje u privremenim kampovima uz asistenciju centara za socijalni rad”, stoji u priopćenju.

Rezultati takvog rada, dodaje se, dobri su koliko i uvjeti u kampu Vučjak i sigurnosno stanje u Bihaću.

“Skupština HNK, odnosno Klub hrvatskih zastupnika, kao i nekoliko drugih županijskih skupština u FBIH protivi se ovakvim potezima odlazećih ministara koji očito svojim potezima stvaraju još veće probleme s posljedicom stvaranja problema i u drugim županijama kakve već mjesecima imamo na području Unsko-sanske županije”, poručili su iz Kluba hrvatskih zastupnika Skupštine HNK.

Na kraju priopćenja navodi se kako se bez rasprave lokalne zajednice te bez mišljenja i stava Skupštine HNK “ne mogu i ne smiju raditi jednostrani poteze i odluke, bez ikakve koordinacije”.

(StraMo)