Naslovnica IZBORI 2022. Skupovi SDA u Čapljini i Stocu: “Bošnjaci ne smiju da eksperimentišu sa...

Skupovi SDA u Čapljini i Stocu: “Bošnjaci ne smiju da eksperimentišu sa novim neprovjerenim ljudima…”

283

Mostar/Čapljina/Stolac — Stranka demokratske akcije održala je predizborne skupove u Čapljini i Stocu, saopšteno je u ponedjeljak iz te partije.

Kako stoji u saopštenju, skup u Čapljini upriličen je u Kino sali Čapljina, na kojem su predstavljeni kandidati za predstojeće Opće izbore 2022. godine, ciljevi SDA definisani Izbornom platformom, te napravljen osvrt na realizirane projekte na području Čapljine i cijelokupnog HNK.

Prisutnima su se obratili potpredsjednik Stranke demokratske akcije i nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, Šerif Špago, predsjednik Kantonalne organizacije Stranke demokratske akcije HNK i nosilac liste za Parlament Federacije BiH, Edin Mušić, nositeljica liste za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona, Irma Memidžan, komadant 4. Muslimanske slavne brigade, Nezim ef. Halilović Muderris i u ime domaćina, Ajman Šoše.

Nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, Šerif Špago zahvalio je prisutnima na iskazanoj Stranci demokratske akcije i njenom predsjedniku Bakiru Izetbegoviću.

„Stranka demokratske akcije je na proteklim izborima 2018. godine imala 25% birača u Bosni i Hercegovini i naravno bila je najjača politička stranka, ali građani od naše stranke očekuju da 100% odgovara za sve ono što se dešava u organima vlasti. Iz tog razloga SDA treba jaču podršku kako bi brže i jače rješavali sve aktuelne probleme. Prvi zadatak SDA nakon pobjede na ovim izborima jeste da okupi probosanski politički blok, probosanske stranke koje dobiju podršku birača i koje naše birače nisu izdali na izborima u Gradu Mostaru. Svima nam je jasno ko je pobjednik ovih Izbora i ko treba u aktuelnoj političkoj situaciji, u ovom teškom vremenu za BiH može da donosi odluke i vodi državu tamo gdje treba, a to je NATO savez i EU, ali nikad ne zaboravljajući naše prijatelje na istoku. Državu može voditi čovjek koji u centru Beograda kaže da će se spoljna politika BiH donositi i raditi u Sarajevu, a ne u Zagrebu i Beogradu. To je naš predsjednik, gospodin Bakir Izetbegović. Zato je naš drugi zadatak da u narednim danima iznjedrimo izuzetu pobjedu predsjednika Izetbegovića i da dokažemo da SDA ostaje najjača politička stranka koja ima snage da vodi državu u narednom periodu“, rekao je Špago.

U prostoru sportske sale u Stocu u odličnoj atmosferi pred više od 500 članova i simpatizera, održan je centralni predizborni skup Stranke demokratske akcije za taj grad na kojem su predstavljeni svi kandidati za predstojeće Opće izbore u Bosni i Hercegovini.

Kao prijatelj Stoca, velikom stranačkom skupu obratio se proslavljeni komadant ARBIH Naser Orić, koji je podsjetio prisutne na opće prisutnu nesigurnosti u Bosni i Hercegovini i svijetu, napominjući kako upravo zbog toga Bošnjaci ne smiju da eksperimentišu sa novim neprovjerenim ljudima. Naglasio je kako je Bakir Izetbegović provjereni patriota sa velikom znanjem i iskustvom u politici i diplomaciji, te pozvao stočne da glasaju sigurno za SDA i Bakira Izetbegovića.

Predsjednik Kantonalne organizacije SDA HNK i nosilac liste za Parlament Federacije BiH Edin Mušić istakao je kako je to pored iskustva koje ima velika čast, navodeći kako od kvaliteta i snage Federacije zavise mnoge stvari u našoj zemlji.

„SDA u Hercegovini će kroz platformu koju je izgradila za ovaj kanton pored svih bitnih smjernica za razvoj i unapređenje ukupnih prilika života građana svoj fokus u budućem radu usmjeriti na političko osnaživanje položaja Bošnjaka u južnom djelu HNK, prvenstveno Stoca i Čapljine, kao i Bošnjaka koji živi u Prozoru. Mušić je naglasio kako je SDA obećala da će povezati Stolac sa Neumom, te da su kadrovi SDA to i uspjeli.

„Također, predano smo radili i na razvoju Doma zdravlja u Stocu, te realizirali izgradnju šehidskog spomen obilježja u centru ovog grada. Dragi Stočani, SDA tačno zna šta želi uraditi u narednom periodu u ovom prostoru, a to su prije svega razvoj male privrede, poljoprivrede i turizma. Mušić je podvukao kako su nadolazeći Opći izbori po mnogo čemu posebni te da Bošnjaci ne smiju više kalkulirati. „Trebamo dati podršku Bakiru Izetbegoviću i Stranci demokratske akcije i prema svemu što se vidi na terenu očekujemo sigurnu pobjedu.

Nosilac za Parlamentarnu Skupštinu BiH Šerif Špago je na kraju pozvao sve članove i simpatizere stranke da dođu na veliki centralni skup u Mostar kako bi Hercegovina iskazala podršku Bakiru Izetbegoviću i Stranci demokratske akcije i tako napravili uvertiru za sigurnu pobjedu.

(StarMo)