Naslovnica Izdvojeno Skup u Podgorici: “Ne damo Crnu Goru”

Skup u Podgorici: “Ne damo Crnu Goru”

191
foto: RT CG/Twitter

Podgorica — Na, kako su ga organzatori nazvali, građanskom i patriotskom skupu za odbranu nezavisne građanske Crne Gore, po procjeni Uprave policije CG, na Trgu nezavisnosti bilo je prisutno oko 50.000 građana i sve je proteklo bez incidenata.

Na večerašnji skup došli su građani iz više opština i to u kolonama sa istaknutim državnim zastavama. Skup je, kako je i najavljeno, počeo u 19 sati. Učesnici su poručili “ne damo državu”. Skup je završen bakljadom i intoniranjem crnogorske himne, javila je Radio Televizija Crne Gore.

Po procjeni Uprave policije na Trgu nezavisnosti prisutno je oko 50.000 građana i sve protiče bez incidenata.

“Kolone vozila sa građanima iz pravca Nikšića, Danilovgrada i Cetinja još pristižu”, kazali su iz policije.

Učesnici skupa su poručili “ne damo državu”.

Prisutnima se obratio Predrag Vušurović i pročitao pisanje Glasa crnogorca prije skoro stoljeće i poručio da treba da biti dostojan svojih predaka.

“Crnogorci, sjeni predaka vaših od deset vijekova gledaju na vas. Ne osramotite ih. Ne osramotite kralja mučenika. Pokažimo se kao vazda da smo dostojni potomci svojih slavnih predaka koji su svojim herojskim podvizima vjekovima zadivljavali svijet”, piše, Glas crnogorca, nakon smrti velikog Nikole Mirkova 1921. godine prije skoro stoljeće, prenosi RT CG.

Vušurović je prisutnima postavio pitanje nije li i ovo danas, i ovdje usljed i s vama i vama obnovljene Crne Gore, i jedini pravi stav i glas Crnogorca i svakog njenog građanina koji nema ni rezervnu ni dopunsku domovinu.

Uoči večerašnjeg skupa premijer CG Duško Marković je na Twitteru poručio “Da je vječna Crna Gora”.

Skup organizuju, kako su naveli, crnogorske patriotske organizacije.

(StarMo)