Naslovnica Mostar Skup u Mostaru: “Kultura sjećanja u regiji”

Skup u Mostaru: “Kultura sjećanja u regiji”

818

Mostar — Okrugli sto o temi održat će se u petak, 29. novembra, u hotelu Bristol u Mostaru, u organizaciji Centra za kritičko mišljenje Mostar.

Nakon pozdravne riječi organizatora, prisutnima će na okruglom stolu govoriti Ivan Šarčević o temi “Kako se odnosimo prema Haškim presudama”, zatim Tomislav Marković “Kako se Srbija odnosi prema ratovima u kojima je učestvovala”, te Esad Bajtal “Dehumanizirana sjećanja u kultura zaborava”.

“Usporedba odnosa Hrvatske prema ratu i odnosu evropskih država” tema je o kojoj će govoriti Đurđica Čilić, dok će Dino Mustafić govoriti o temi “Kako se umjetnici u regiji odnose prema kulturi sjećanja”.

Prisutnima će se obratiti i Nihad Kreševljaković s temom “Kultura sjećanja umjesto kulture osvete”, Snežana Čongradin “Uloga medija u Srbiji u kulturi sjećanja”, te Amila Ramović koja će govoriti na temu “Kultura sjećanja u postmodernom društvu”.

Na okruglom stolu učestvovaće i Dragan Markovina, Ozren Kebo, Drago Bojić, Mario Šimović, Srećko Vidić, Adnan Bratić, Amer Bahtijar, Milan Račić, Emil Karamatić, Alija Behram, Zlatko Serdarević, Sunita Bošnjaković, Tanja Topić, najavili su organizatori.


(StarMo)