Naslovnica Izdvojeno Škoro “zaoštrio”: Prijeti “prekopavanjem Jasenovca”

Škoro “zaoštrio”: Prijeti “prekopavanjem Jasenovca”

659
Miroslav Škoro

Zagreb — Na Facebook stranici novinara Velimira Bujaneca objavljen je video obraćanja kandidata za predsjednika Hrvatske Miroslava Škore na skupu u Novom Zagrebu s dijelovima u kojem govori o Danu antifašističke borbe, pozdravu “za dom spremni” te Bleiburgu i Jasenovcu.

Kada će se to slaviti neka kažu pametni ljudi, povjesničari, neka to kaže prof. Hasanbegović i ja ću to prvi potpisati! Jer pripadam generaciji ponosnih ljudi koja je pobijedila srpski fašizam. To smo mi pobijedili!- gromko je objasnio publici Miroslav Škoro.

Što se tiče pozdrava “Za dom spremni” Škoro prvo kaže da se “ne boji govoriti o tome zato što zna istinu i zato jer nije licemjeran”.

“To je pozdrav pod kojim se moj vjenčani kum borio za ovu Hrvatsku 1991., to je pozdrav pod kojim je moj bratić poginuo i neće mi niko kazati da je to pozdrav koji nekom smeta jer su ga koristili od ’41. do ’45. Koristili su i riječ Hrvatska, koristili su i himnu Lijepa naša, plaćali su kunama, javnica krugovalne postaje Zagreb je bila “u boj, u boj”, to je dio opere Nikola Šubić Zrinjski, i danas se izvodi” – kazao je Škoro.

Pri kraju videa kaže da će “preorati Jasenovac ako treba”.

“Naravno da ću doći u Bleiburg, ali otići ću i u Jasenovac. I znate šta ću tražiti? Tražit ću međunarodnu komisiju i ako treba prekopat ćemo sve” -kazao je Škoro uz gromoglasno odobravanje prisutne publike.

(StarMo)