Naslovnica Region Škoro kandidat za gradonačelnika Zagreba

Škoro kandidat za gradonačelnika Zagreba

361
Miroslav Škoro; Screenshot: YouTube, ilustracija

Zagreb — Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u subotu je na Cvjetnom trgu istakao svoju kandidaturu za gradonačelnika Zagreba uz slogan „Grad za sve nas”, poručivši da njega niko ne može kupiti niti ucijeniti.

Škoro je na predstavljanju upozorio da Zagreb ima puno problema ali i istakao da se problema ne boji te da se svi mogu riješiti uz htijenje, volju, snagu i hrabrost. Poručio je i da će kampanju zasnivati na projektima i budućnosti „a ne na strahu i blaćenju drugih”.

„Svi koji pošteno i odgovorno rade svoj posao nastaviti će obavljati taj posao i dalje, svi projekti i ideje koji su dobri nastavit će živjeti i dalje, a sve ono što ne valja popraviti ćemo i pokrenuti nove projekte”, kazao je Škoro, prenosi BHRT.

Ističe da će Zagreb svoje dugove vratiti, popraviti finansijsku situaciju, komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu, provesti Zakon o obnovi od potresa, nastaviti biti lider u socijalnoj politici i bolje iskorištavati evropske fondove te efikasnije koristiti svoju upravu i imovinu. Najavio je i reviziju štetnih ugovora.

Besplatni vrtići, zatvaranje Jakuševca, nacionalni stadion…

„Garantujem vam da će Zagreb od jeseni imati besplatne vrtiće, da će zatvoriti Jakuševac i bolje upravljati otpadom, pokrenuti izgradnju savremene bolnice i nacionalnog fudbalskog stadiona koji će možda zvati po Zlatku Cici Kranjčaru”, obećao je.

(StarMo)