Naslovnica Politika Škori “došla glave” mlada saradnica?

Škori “došla glave” mlada saradnica?

392
Škoro i Brajković

Zagreb — Hrvatski politički tjednik “Nacional” je objavio zanimljivu priču o pozadini naprasnog odlaska Miroslava Škore s čela Domovinskog pokreta.

Kako piše Nacional, Škoro je s funkcije predsjednika Domovinskog pokreta morao odstupiti “zbog još ne posve razjašnjenog odnosa s bliskom saradnicom Nikolinom Brajković (25)”.

Pozivajući se na izvore iz vrha stranke, “Nacional” piše da je Brajković u februaru ove godine izabrana za članicu Nacionalne zaklade Domovinskog pokreta. U stranci je bila i formalno zaposlena, a Škoro ju je sa sobom povukao i u Sabor kao svoju “osobnu asistenticu”. U parlamentu radi “pro bono”, a plaća je Domovinski pokret.

“Nacional” navodi da su u posljednjih nekoliko mjeseci samo Škoro i Brajković imali pristup službenim bankovnim karticama Domovinskog pokreta, te uvid u stanje na stranačkom računu. Naknadno se, piše “Nacional”, otkrilo da su novac trošili “bez adekvatne kontrole”.

List piše kako je Škorina saradnica “dobila više poklona”, od kojih su neki bili skupocjeni, poput jedne luksuzne narukvice renomiranog svjetskog proizvođača, pri čemu je sve to platila upravo stranka. Kad ga je, piše “Nacional”, Mario Radić, koji je nakon Škorine ostavke postao vršilac dužnosti predsjednika stranke, suočio s tim činjenicama, Škoro je “morao otići”.


Nerazjašnjeni odnos s Nikolinom Brajković nije jedini razlog zbog kojeg je Škoro bio prisiljen dati ostavku na funkciju predsjednika, piše “Nacional” dodajući kako je Škoro stranci prodao vlastito vino, ali nije ga u cijelosti isporučio.

(StarMo)