Naslovnica Sport Skokovi u nedjelju, bez publike

Skokovi u nedjelju, bez publike

585
foto: arhiva - ilustracija

Sarajevo/Mostar — Prema informacijama iz Kluba skakača u vodu, tradicionalni visinski skokovi sa Starog mosta u Mostaru ipak će biti održani u nedjelju, ali bez publike, u sklopu mjera protiv širenja zaraze koronavirusom, javio je juče Radio Slobodna Evropa (RSE).

454. visinski skokovi sa Starog mosta u Neretvu definitivno će biti održani, potvrdili su za RSE danas iz Kluba skakača u vodu „Mostari“, organiziratora te tradicionalne sportsko-turističke manifestacije, kojoj svake godine prisustvuje desetine hiljada domaćih i stranih gostiju.

Ove godine će morati biti drukčije. “Sigurno neće moći biti publike, jer je proglašena epidemija u čitavoj BiH, tako da mi ne želimo da na sebe uzimamo nikakav rizik i naravno ne želimo da se bilo ko zarazi”, izjavio je za RSE portparol Kluba skakača u vodu „Mostari“, Saša Oručević.

Ipak, skokove – koji će biti održani u nedjelju 26. jula, s početkom u 14 sati – će uživo prenositi sarajevska Face TV, kažu u klubu, te će publika ipak moći pratiti tu popularnu manifestaciju regionalnog karaktera.

“Svi naši kontakti, sa našim sportskim prijateljima van BiH govore da će oni doći da uveličaju naše takmičenje. Imamo potvrdu skakača iz Srbije, Crne Gore, Slovenije i Hrvatske, a ostalo sve čekamo, jer vrlo moguće da se zatvore granice, ali mi imamo potvrde da oni dolaze da skaču”, dodao je portparol Kluba skakača u vodu „Mostari“, Saša Oručević.

Iz „Mostara“ su najavili i da tradicionalna, najavna press-konferencija neće biti održana u prostorijama kluba, nego na Starom mostu, u četvrtak, 23. jula, u 11 sati, objavio je RSE.

(StarMo)