Naslovnica Mostar SKB Mostar: Otkazani specijalistički pregledi i “hladni operacijski program”

SKB Mostar: Otkazani specijalistički pregledi i “hladni operacijski program”

545
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Na Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar “do daljnjeg” su zabranjene sve posjete, obustavljeni su svi redoviti specijalističko-konzultativni pregledi i prijemi kao i “hladni operacijski program”.

To je jedna od mjera koju je SKB Mostar donio zbog aktualne situacije uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19), a postupajući u skladu s naredbama Kriznog stožera ministarstva zdravstva Federacije BiH i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNK.

SKB Mostar navodi da se neophodni specijalističko-konzultativni pregledi i prijemi obavljaju po procjeni specijalista, a sukladno Odluci Kriznog stožera SKB Mostar za prevenciju i nadzor infekcija uzrokovanih koronavirusom o urgentnim stanjima za koje je neophodan prijam i specijalistička intervencija.

Napominju kako će zakazani specijalističko-konzultativni pregledi i prijemi biti otkazani telefonski “uz procjenu zdravstvenog stanja pacijenta”.

Iz SKB-a Mostar kažu kako su izvijestili i upoznali sve domove zdravlja HNK, ZHŽ-a te Županijsku bolnicu “dr. fra Mihovil Sučić” Livno u HBŽ-u o popisu dijagnoza koje predstavljaju hitna stanja kako bi se olakšao rad liječnicima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, priopćio je u četvrtak Ured za odnose s javnošću SKB-a Mostar.

(StarMo)