Naslovnica Mostar SKB i Eronet: Donirajte 2 KM za bolnicu

SKB i Eronet: Donirajte 2 KM za bolnicu

403
foto arhiva

Mostar — Sveučilišna klinička bolnica Mostar (SKB), u saradnji s Eronetom, omogućila je svima koji žele pomoći da pozivom na broj: 092-890-840, doniraju 2 KM na novi, poseban račun SKB-a.

Sa ovoga računa će sredstva biti korištena za nabavku medicinske opreme potrebne za svladavanje pandemije koronavirusa i osiguravanja najbolje moguće njege pacijentima kao i osiguravanja najboljih mogućih uvjeta za rad svog medicinskog i zdravstvenog osoblja.

Ukoliko ste u mogućnosti na taj način pomoći radu SKB Mostar, imate naše veliko i iskreno hvala, a sve na korist i dobrobit naše šire zajednice – navodi se u saopćenju iz SKB.

Oni koji žele pomoći na druge načine ili donirati novac direktno na račun, iz BiH ili iz inozemstva, sve upute mogu pronaći na ovom linku.

Još jednom napominjemo kako je nemoguće ne istaknuti profesionalnost, uslužnost, žrtvovanje i nadasve spremnost našeg medicinskog osoblja koje iz dana u dan ulaže herojske napore, postižući zavidne rezultate, posebice u odnosu na sve poteškoće s kojima se suočavamo, prvenstveno zbog manjka opreme i povećanog obujma posla. Njima, i na ovaj način, izričemo jedno veliko hvala, i nadamo se kako ćete ga izreći i vi svojom pomoći, kakva god i kolika ona bila – dodali su iz SKB Mostar.

Treba istaći da u Mostar na liječenje dolaze pacijenti iz tri kantona – HNK, ZHK i Kantona 10.

(StarMo)