Naslovnica Sport Škaljić: Donijela sam prvi pehar u BiH sa profesionalnog takmičenja

Škaljić: Donijela sam prvi pehar u BiH sa profesionalnog takmičenja

867
foto: BBK "Mo klub" Mostar

Sarajevo/Mostar — Prvi put u historiji BiH svjetsko zlato u profesionalnom bodybuildingu i fitnessu u našu državu donijela je Mostarka Elma Škaljić s ovogodišnjeg svjetskog prvenstva koje je u Sloveniji održano u organizaciji Međunarodne IBFF federacije.

Ponosna predstavnica Bosne i Hercegovine i Bodybuilding kluba “Mo klub” iz Mostara koja je savršenom kulturom tijela pokazala da je najbolja među najboljima za Klix.ba otvoreno govori o svome putu do osvajanja vrha svijeta i planovima nakon povratka u Mostar sa svjetskim zlatom.

Prvi pehar u BiH

“Ovo je bio prvi pehar koji je ušao u državu BiH sa profesionalnog takmičenja. Moram reći da sam zaista sretna zbog ovog uspjeha i jako ponosna, jer niko u široj regiji od žena još nije osvojio ovu titulu“, kazala je Škaljić na samom početku razgovora za portal Klix.ba.

Ističe kako je put do uspjeha bio jako težak i dugotrajan, te da iza svjetske titule stoje godine discipline, odricanja i vrijednog rada, što nije uvijek bilo lako ni izdržati.

“Za ovo takmičenje sam se prvi put u životu prijavila i zaista sam se pripremala intenzivno tri mjeseca. Šest puta u sedmici sam imala po dva treninga dnevno i poseban režim ishrane, što i nije bilo lako izdržati“, kaže svjetska šampionka. Ali uspjeh koji je postigla kako naglašava kruna je svega.

“Pored odlične forme imala sam i sjajnu koreografiju koju mi je radila Edita Hujdur s kojom godina sarađujem. Predstavila sam se uz pjesmu Mostarska Dine Melina jer sam željela da ujedno promovišem i grad Mostar i državu Bosnu i Hercegovinu, a da je to bio najbolji izbor najbolje svjedoče rezultati“, sa smiješkom će Škaljić.

S ponosom pokazuje svjetski pehar i medalju među bogatom kolekcijom trofeja, te napominje kako je veliki broj pehara osvojio njen suprug i trener Elvedin koji je i najviše zaslužan za uspjeh koji je postigla.

“On je oduvijek na treninzima jako ozbiljan i odgovoran, pa sam i ja uz njega prihvatila to da se pravila bez presedana poštuju. Tako mi je jednog dana rekao da misli kako imam potencijala i predložio da krenemo sa takmičarskim dijelom. Znala sam da to misli ozbiljno i tako je sve krenulo. Prvi put sam se takmičila 2012 godine i osvojila državno prvenstvo BiH, a onda je krenulo dalje. Kratko smo se zadržali na bh. takmičenjima, jer smo odmah krenuli ići vani na balkanska, evropska i svjetska takmičenja“, pojašnjava Škaljić.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)