Naslovnica Region Sjeverna Makedonija: Opet policijski sat “u kritičnim regijama”

Sjeverna Makedonija: Opet policijski sat “u kritičnim regijama”

332
foto arhiva

Skoplje — Vlada Sjeverne Makedonije odlučila je vratiti policijski sat zbog dodatnog širenja korona virusa “u kritičnim regijama zemlje” i radi sprječavanja širenja izvan tih regija, izjavio je ministar zdravstva Venko Filipče, prenosi Beta.

Rekao je da trenutno ima nekoliko lokacija u zemlji gdje se virus brzo širi i da su najčešći razlozi za to nepoštivanje preventivnih mjera – grupiranje građana na obiteljskim okupljanjima i proslavama (najvećim dijelom ramazanske iftarske večere i proslava Bajrama), nenošenje zaštitne opreme, nepoštivanje mjera zaštite u prijevozu i radnim organizacijama, prenijela je Beta.

Filipče je precizirao da su to razlozi za porast broja novooboljelih u Skoplju, kumanovsko-lipkovskoj regiji, Tetovu s okolnim općinama i Štipu.

“Dobro je što je u ostalom dijelu zemlje situacija stabilna, sa sporadičnim slučajevima. To je samo potvrda da strategija daje rezultate tamo gdje se poštuju mjere”, istaknuo je ministar zdravstva Sjeverne Makedonije na online konferenciji za novinare.

(StarMo)