Naslovnica Mostar Sjednica Skupštine HNK

Sjednica Skupštine HNK

511
foto: Fena

Mostar — Sjednica Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona biće održana 29. decembra, u utorak, s početkom u 11 sati, saopšteno je iz Skupštine HNK-a.

Na dnevnom redu očekuje se da se nađe prijedlog budžeta HNK za 2021. godinu, prijedlog Zakona o izvršenju Budžeta HNK za 2021. godinu, zatim prijedlog Odluke o pristupanju izradi Urbanističkog projekta turističke zone „Karaotok“ u sklopu područja posebnih obilježja za područje od značaja za HNK „Park prirode Hutovo Blato“.

Na dnevnom redu je i prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o premiji-učešću osiguranih osoba u troškovima zdravstvene zaštite na teritoriji HNK, zatim prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK za 2021. godinu, kao i prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izvršenju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK za 2021. godinu.

Skupština HNK će razmatrati i prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Službe za zapošljavanje HNK za 2021. godinu, te prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izvršenju Finansijskog plana Službe za zapošljavanje HNK za 2021. godinu, kao i prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Fonda za zaštitu okoliša HNK za 2021. godinu. Tačka dnevnog reda je i prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izvršenju Finansijskog plana Fonda za zaštitu okoliša HNK za 2021. godinu, saopšteno je iz Skupštine HNK.

(StarMo)