Naslovnica Sport Široki Brjeg: “Nacionalistički ispadi igrača i navijača Sarajeva”

Široki Brjeg: “Nacionalistički ispadi igrača i navijača Sarajeva”

530
foto arhiva

Široki Brijeg — Iz NK Široki Brijeg oglasili su se u petak povodom nesportskog ponašanja dijela domaće publike na utakmici NK Široki Brijeg – FK Sarajevo u Kupu BiH, ocijenivši kako su “dvostruki kriteriji od strane FK Sarajevo neprimjereni”.

Iz ovog kluba ističu kako “nesportsko ponašanje, pirotehnika i verbalne uvrede ne trebaju biti dio navijačkog folklora”.

“Nogometni klub Široki Brijeg najoštrije osuđuje sve oblike nesportskog ponašanja dijela gledateljstva na kup utakmici na stadionu Pecara Široki Brijeg – Sarajevo” – kazali iz kluba s Pecare, dodavši da se takvi pojedinci ne mogu nazvati navijačima bilo kojeg kluba.

Ipak, iz Širokog smatraju i da FK Sarajevo neuspjeh protiv Širokog “pokušava opravdati ponašanjem širokobrijeških navijača”, te ponovno sve svaliti na Široki Brijeg.

Iz Širokog napominju kako je “neprimjereno i to što navijači Sarajeva sudjeluju u orkestriranom stvaranju atmosfere i napetosti danima pred utakmicu najavljujući ‘pohod na Lišticu'”.

“Nacionalistički ispadi igrača i navijača FK Sarajevo, uvrede domaćim navijačima i cijelom jednom narodu, za FK Sarajevo su, samo navijači folklor” – navode iz kluba s Pecare.

(StarMo)