Naslovnica BiH Široki Brijeg: Priprema se prostor za oboljele od koronavirusa

Široki Brijeg: Priprema se prostor za oboljele od koronavirusa

151

Široki Brijeg — Odlukom Štaba Civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) priprema se prostor na području Širokog Brijega za smještaj lakše oboljelih od korona virusa ukoliko razvoj epidemiološke to bude zahtijevao.

Danas su dvoranu u Sportskom centru “Pavković” pripremali pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) Široki Brijeg, Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Mokro, kao i pripadnici službi zaštite i spašavanja – Služba Crvenog križa ZHK, GSS Široki Brijeg, kao i volonteri navijačke grupe „Škripari“, postavljanjem kreveta za lakše oboljele osobe te dezinfekcijom prostora. Pripreme su nadzirali članovi Kantonalnog štaba civilne zaštite i Gradskog štaba CZ Širokog Brijega.

„Zahvaljujemo porodici Pavković koja je Štabu CZ ZHK dala na korištenje dvoranu SPC Pavković, a koju smo danas zajedničkim snagama svih raspoloživih službi pripremili prema naredbi Štaba“, kazao je Josip Zelenika, sekretar Crvenog križa ZHK i član Štaba CK ZHK.

Trenutno se doprema oprema i za prostor na području Ljubuškog koji će se opremati ukoliko se popune kapaciteti u Širokog Brijegu, a određene su lokacije i na prostoru Posušja i Gruda.

“Prostori za smještaj lakše oboljelih se pripremaju planiranom dinamikom. Zahvaljujem svima u ime Štaba koji su danas, i u proteklim danima pomogli da sve ide svojim tokom”, izjavio je Drago Martinović, načelnik Štaba CZ ZHK.

“Napominjemo još jednom, za sve informacije o broju zaraženih osoba s područja ZHK, kao i aktivnostima koje se provode s ciljem suzbijanja pandemije korona virusa nadležan je isključivo Štab CZ ZHK. Štab će svakodnevno izvještavati javnost o svim aktivnostima koje provodi i aktualnoj epidemiološkoj situaciji na prostoru ZHK”, saopštili su iz Štaba CZ ZHK-a.

(StarMo)