Naslovnica BiH Široki Brijeg: Dan sjećanja na pobijene franjevce i puk

Široki Brijeg: Dan sjećanja na pobijene franjevce i puk

457
foto: Fena

Široki Brijeg — Povodom obilježavanje Dana sjećanja na pobijene franjevce i puk – 7. februara, na Trgu širokobrijeških žrtava u srijedu su položeni vijenci i zapaljene svijeće za sve žrtve toga grada i Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK).

Vijence na centralnom gradskom trgu položile su delegacije Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH, ZHK-a i Grada Širokog Brijega, a molitvu za sve poginule u Drugom svjetskom ratu i poraću predvodio je vicepostulator “Vicepostulature postupka mučeništva fra Leo Petrović i 66 subraće” fra Miljenko Stojić, javila je Fena.

Centralni događaj Desetih dana pobijenih hercegovačkih franjevaca, koji se organiziraju u spomen na 66 hercegovačkih franjevaca i mnoštvo vjernika koji su ubijeni u Drugom svjetskom ratu i poraću, bit će održan 7. februara u Širokom Brijegu.

Program će započeti u 16 sati molitvom pred ratnim skloništem, mjestom ubistva i spaljivanja 12 franjevaca iz širokobriješkog samostana. Slijedi molitva pred grobom gdje su pokopana 24 ubijena hercegovačka franjevca te misa zadušnica koju će predvoditi dr. fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, navodi se.

(StarMo)