Naslovnica Život SIPA u Mostaru zaplijenila drogu i novac

SIPA u Mostaru zaplijenila drogu i novac

363
foto: arhiva - ilustracija

Istočno Sarajevo — Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su pretresli jednu lokaciju u Mostaru i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli oko dva kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu skank, oko 40 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kokain, te određenu količinu novca.

To je u četvrtak popodne saopšteno iz SIPA-e.

Aktivnosti su izvršene po naredbama Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i Opštinskog suda u Mostaru, prilikom čega je slobode lišeno jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine ‘Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga’.

Lice lišeno slobode nalazi se u prostorijama SIPA-e i nad njim se provodi kriminalistička obrada i istražne radnje s ciljem dokumentovanja navedenog krivičnog djela, nakon čega će u zakonskom roku biti predato nadležnom tužilaštvu, stoji u saopštenju SIPA-e.

(StarMo)