Naslovnica BiH SIPA: Pretresi na području Sarajeva i Konjica

SIPA: Pretresi na području Sarajeva i Konjica

2430
foto: ilustracija

Sarajevo — Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u četvrtak su, u sklopu operativne akcije “AS“, na području Sarajeva i Konjica započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na dvanaest lokacija.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“, propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine i krivično djelo “Povlaštene informacije“, propisano Zakonom o tržištu vrijednosnih papira Federacije Bosne i Hercegovine.

Pretresi se vrše po nalozima Kantonalnog suda u Sarajevu i Opštinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine, Federalnom upravom policije, Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstvom unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Uzimajući u obzir da su pretresi još uvijek u toku, o konačnom ishodu operativne akcije javnost će biti informisana naknadno, saopšteno je iz SIPA-e.

(StarMo)