Naslovnica BiH SIPA o akciji “Var”: Uhapšeno 12 lica

SIPA o akciji “Var”: Uhapšeno 12 lica

475
foto: sipa.gov.ba

Istočno Sarajevo — Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Samca, Orašja i Novog Travnika, po naredbama Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, proveli operativnu akciju kodnog naziva “Var”.

Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na pet lokacija i lišili slobode 12 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Organizovani kriminal“ i „Zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja“, u vezi sa krivičnim djelom „Primanje dara i drugih oblika koristi”, saopšteno je uz ostalo iz SIPA-e.

“Osumnjičena lica terete se za namještanje fudbalskih utakmica Premijer lige BiH i Prve lige FBiH.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lica lišena slobode biće predata Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje”, navodi se u saopštenju.

Iz SIPA-e se zahvaljuju Obavještajno-bezbjednosnoj agencije Bosne i Hercegovine, te policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, MUP-a Srednjobosanskog kantona i MUP-a Kantona Sarajevo, na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove akcije.

(StarMo)