Naslovnica BiH SIPA hapsila u Stocu po potjernici iz Hrvatske

SIPA hapsila u Stocu po potjernici iz Hrvatske

273
Stolac; foto: arhiva - ilustracija

Istočno Sarajevo — Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u srijedu su u Stocu lišili slobode jednu osobu, za kojom je bila raspisana međunarodna potjernica NCB Interpola.

Nadležni organi Republike Hrvatske raspisali su za navedenom osobom međunarodnu potjernicu putem NCB Interpola Zagreb radi lišenja slobode i izručenja u Republiku Hrvatsku zbog postojanja osnova sumnje i dovođenja u vezu sa počinjenjem krivičnih djela kriminalno udruživanje, utaja poreza ili carine u sastavu kriminalnog udruženja i zloupotreba povjerenja u privrednom poslovanju u sastavu kriminalnog udruženja, propisanih Krivičnim zakonom Republike Hrvatske, saopšteno je iz SIPA-e.

Navedena krivična djela počinjena su u periodu od 1. 1.2 017. do 31. 12. 2019. godine na području Republike Hrvatske u Zagrebu, Velikoj Gorici i Splitu.

Preduzimajući operativno-taktičke mjere i radnje, policijski službenici SIPA-e locirali su pomenutu osobu u mjestu Poprati, općina Stolac, nakon čega je lišena slobode i privedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade.

Nakon što navedene aktivnosti budu okončane, osoba lišena slobode bit će predata Sudu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje, navodi se u saopštenju iz SIPA-e.

(StarMo)