Naslovnica Mostar “Sinovi mahale” organizuju obilježavanje Dana državnosti BiH

“Sinovi mahale” organizuju obilježavanje Dana državnosti BiH

98

Mostar — Udruženje građana (UG) “Sinovi mahale” organizuje obilježavanje 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Obilježavanje će biti upriličeno na spomen-obilježju „Šehidska česma“ u mostarskom naselju Donja Mahala, u spomen na šehide koji su u proteklom odbrambeno-oslobodilačkom ratu dali svoje živote da sačuvaju državu Bosnu i Hercegovinu i njene međunarodno priznate granice.

Tom prilikom bit će upriličeno otkrivanje novog spomenika u šehidskom parku, ispred objekta „Spomen-soba agresije na Mostar“. Iz Udruženja “Sinovi Mahale” nisu nam htjeli otkriti o kakvom se tačno spomeniku radi, ali poručuju da će taj spomenik s”lužiti kao trajna uspomena i sjećanje na poginule borce Armije BiH”.

Pozvali su sve sugrađane da svojim dolaskom podrže rad udruženja i odaju počast šehidima koji su dali svoj doprinos očuvanju državnosti drage nam Bosne i Hercegovine.

Obilježavanje Dana državnosti i otkrivanje spomenika bit će upriličeno u petak, 25.novembra s početkom u 17.00 sati. Tim povodom za posjete će biti otvorena i Spomen-soba agresije na Mostar. Svi su dobrodošli, saopćeno je iz Udruženja građana “Sinovi mahale”.

(StarMo)