Naslovnica Mostar Sindikati SKB zaprijetili generalnim štrajkom, ako…

Sindikati SKB zaprijetili generalnim štrajkom, ako…

358

Mostar — Nezavisni sindikat zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar najavio je generalni štrajk ukoliko Vlada HNK ne ispuni njihove zahtjeve za povećanjem koeficijenta, satnice i boljih uvjeta za rad.

Po riječima predsjednika NS zaposlenika SKB-a Mostar Ivice Anića, Sindikat, koji broji nešto više od 1400 članova i najveći je sindikat u zdravstvu koji je reprezentativan, je već uradio prijedlog revidiranog novog kolektivnog ugovora, a ako ne bude dogovora sa  Vladom HNKpokrenut će štrajk sukladno zakonskoj proceduri.

– Tražimo povećanje koeficijenta, satnice i bolje uvjete na rad te očekujemo od Vlade poziv i datum za Mirovno vijeće na kojem bi se dogovorili, ali i ispoštovali zakonsku proceduru za eventualni štrajk – rekao je Anić, dodajući kako će sigurno stupiti u štrajk ukoliko se uvjeti zaposlenika u zdravstvu ne ispune.

Napomenuo je na kraju kako bi štrajkom bilo obuhvaćeno 3 500 medicinskog i nemedicinskog osoblja, te da bi to dovelo do kolapsa u zdravstvu, što, zaključuje on, sigurno nitko ne bi želio.

(StarMo)