Naslovnica Mostar Sindikati HP Mostar: Male plate, “kap koja je prelila čašu”

Sindikati HP Mostar: Male plate, “kap koja je prelila čašu”

458
foto arhiva

Mostar — Kap koja preliva čašu radnicima HP Mostar su male plaće koje nisu povećavane godinama. Na naše zahtjeve početkom godine, prije pandemije Covid 19, da se plaće povećaju u rasponu od 5% do 15% Uprava je kategorički tvrdila da zato nema nikakve mogućnosti, jer nema toliko novca, javio je Nezavisni Sindikat Hrvatske Pošte Mostar.

Sindikat navodi kako se javnosti obraća zbog ”po radnike sve lošije situacije u Hrvatskoj Pošti Mostar, a i zbog, u zadnje vrijeme bombastičnih najava Uprave Društva o gradnji višemilijunskog objekta ‘pošte budućnosti’.

Navode i kako su u julu i avgusti ove godine obišli poslovnice u Središnjoj Bosni (PU Vitez, PU Jajce) i Hercegovini (PU Široki Brijeg, PU Posušje, PU Ljubuški, PU Međugorje) i u razgovoru s kolegama upoznali se s većinom problema koje imaju poštari, šalterski radnici, čistačice, vozači, kontrolori, radnici u sortirnici i brzoj pošti.

– Problemi su uglavnom svugdje isti: sve više posla, nedovoljan broj zaposlenih, loša organizacija posla, jako loš odnos većine nadređenih prema radnicima, kršenje prava radnika iz Kolektivnog ugovora i Zakona o radu. Poslije svakog obilaska terena i razgovora sa kolegama, pisali smo dopise Upravi u kojima smo ih pokušavali upoznati sa konkretnim problemima u pojedinim PU HP Mostar, očekujući njihovo rješavanje, navodi se, između ostalog u saopštenju za javnost.

(StarMo)