Naslovnica Mostar Sindikat policije nezadovoljan: Vlada HNK pokušava “kupiti vrijeme”

Sindikat policije nezadovoljan: Vlada HNK pokušava “kupiti vrijeme”

148
foto: ilustracija

Mostar — Sindikat policije u HNK saopštio je u srijedu da je nezadovoljan rezultatima pregovora predstavnika Vlade HNK i koordinacije sindikata budžetskih korisnika u HNK, koji je održan dan ranije u sjedištu kantonalne Vlade.

“Naime, na sastanku se najmanje pričalo o temama koje su usaglašene na sastanku Koordinacije, a to su dugovanja po izvršnim sudskim odlukama i povećanje osnovice plate”, tvrde u Sindikatu policije HNK.

Posebno su nezadovoljni u vezi sa isplatama dugovanja po izvršnim sudskim odlukama, te smatraju da Vlada HNK još jednom pokušava “kupiti vrijeme” i izbjeći isplatu u skladu sa budžetom HNK za 2021. godinu i Akcionim planom iz 2020. godine.

“U potpunosti smo svjesni da za isplatu ove vrste dugovanja nije potreban nikakav rebalans, nego samo odluka Vlade, kako je i dogovoreno sa ministrima unutrašnjih poslova i finansija na sastanku održanom 24. 06. 2021. godine”, tvrde iz sindikata policije HNK u saopštenju kojeg je u posjedu portal StarMo.

Ističu kako su dosadašnjim “rebalansima” sredstva redovno završavala na drugim budžetskim stavkama, te traže da se na prvoj sjednici Vlade HNK donese odluka o isplati sredstava planiranih budžetom za 2021. godinu.

Sindikat policije HNK naglašava u saopštenju i da već postoji odluka o preduzimanju “svih zakonom dozvoljenih aktivnosti za ostvarenje prava svojih članova”, te ističu da ni u jednom momentu nemaju dileme oko provođenja te odluke.

(StarMo)