Naslovnica Sport Sindikat igrača: Nije prevaren Olgun, nego…

Sindikat igrača: Nije prevaren Olgun, nego…

308
foto: arhiva

Sarajevo — Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH – SPFBiH, s ciljem ispravnog informisanja javnosti, izdao je saopštenje nakon objave video razgovora na službenim profilima NK Čelik Zenica sa Aydinom Olgunom.

SPFBiH smatra da je Olgun naveo niz neistina, krivih navoda i optužbi, zbog kojih će odgovarati sudskim putem, te da će pružiti zaštitu fudbalerima i članovima o kojima je Olgun negativno govorio.

SPFBiH navodi da “Olgun u svom obraćanju nedvojbeno potvrđuje da je on angažirao štetne osobe po Klub (Erhan Sunbul i Zaim Mujezinović), koji su obavljali u njegovo ime operativne poslove u NK Čelik Zenica, te da je upravo on odgovoran za sve greške koji su njegovi radnici napravili”.

SPFBiH smatra da Olgun, umjesto višeminutnih govora o moralnim vrijednostima i iskazivanju ljubavi prema Bosni i Hercegovini i gradu Zenici, treba izvršiti plaćanje svih obaveza koje je on napravio Klubu zajedno sa svojim saradnicima i uraditi sve potrebno da Čelik dobije premijerligašku licencu.

“Nije prevaren Olgun, prevareni su igrači, treneri i navijači NK Čelik Zenica njegovim rukovođenjem Kluba u proteklim godinama”, navodi se u saopštenju SPFBiH, koje prenosi Fena.

(StarMo)