Naslovnica Politika Sidran preko Facebooka uputio poruku BOŠNJI…

Sidran preko Facebooka uputio poruku BOŠNJI…

165
Abdulah Sidran

Sarajevo — Abdulah Sidran akademik, ugledni pjesnik, pisac i scenarista komentarisao je aktuelnu političku situaciju u BiH u kontekstu blokada institucija i “poslao poruku Bošnjacima”.

-BOŠNJO! Ako si zaboravio, da te podsjetim. Ovi su razbojnici i ranije ratove započinjali bojkotom legalnih institucija, napisao je kratko Abdulah Sidran na Facebooku – prenosi Oslobođenje.

Sidran (77) je u nekoliko navrata ranije jnaglašavao “kako bi svakom pismenom čovjeku trebalo biti jasno da rat protiv BiH nikada nije prestao, promijenila su se sredstva ratovanja i bojno polje”.

U tom kontekstu se oglasio i na društvenoj mreži Facebook, gdje je govorio i o blokadi institucija od strane predstavnika Srba, koji na taj način “terorišu” BiH. Kultura sjećanja / Kako je nastala Sidranova “Srebrenica”: Kad do neba vrišti materino srce Lideri iz RS-a na sav glas navode kako je potrebno rješenje za “nametnuti Inzkov zakon”.

Sidran je na Facebooku po tom pitanju dao zanimljiv odgovor. “BOŠNJO! Ako si zaboravio, da te podsjetim. Ovi su razbojnici i ranije ratove započinjali bojkotom legalnih institucija”, napisao je Abdulah Sidran na Facebooku.

 

(StarMo)