Naslovnica Mostar Šibenčani dolaze u mostarski HNK

Šibenčani dolaze u mostarski HNK

226

Mostar — Hrvatsko narodno kazalište iz Šibenika gostovat će u nedjelju, 27. 09., u dva termina, u 18 i 21 sat, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru s predstavom Miroslava Krleže “Leda”.

Ova predstava premijerno je izvedena prošle godine, a opisuju je kao “komediju jedne karnevalske noći” te ona predstavlja jedno od najsjajnijih djela hrvatske dramske književnosti.

kKritičarka Olga Vujović, u svom osvrtu na predstavu, napisala je kako se iznenadila otkrivši da Krležina “Leda”, u režiji Borisa Svrtana, stremi prema komičnom, da bi se vrlo brzo pretvorila u punokrvnu komediju, priopćeno je iz HNK Mostar.

“I prvi puta sam gledajući Ledu, koja inače nije moj prvi izbor iz glembajevskog ciklusa, uživala u bezobraznim podbadanjima među likovima: sva uglađenost i pristojnost tek su privid i jedini iskreni lik je grubi, realistični i nepatvoreni Klanfar”, napisala je Olga Vujović u svom osvrtu.

Osim režije, Boris Svrtan potpisuje i scenografiju te u predstavi i glumi. Ostali glumci su: Luka Dragić, Franka Klarić, Ivan Jončić, Ivana Gulin, Oriana Kunčić i Roko Radeljak.

(StarMo)