Naslovnica BiH SFF “uz oprezniji pristup”

SFF “uz oprezniji pristup”

385
foto arhiva

Sarajevo — Sarajevo Film Festival (SFF) će biti održan u periodu od 14. do 21. augusta, ali uz oprezniji pristup zbog nestabilne epidemiološke situacije, zaključeno je tokom sastanka predstavnika Vlade Kantona Sarajevo (KS) s organizatorima festivala.

Predstavnici SFF-a su obavijestili članove Vlade kako će se festival realizirati u zavisnosti od epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini (BiH), regionu i Evropi.

Izrazili su potrebu za formiranjem zajedničkog radnog tijela s predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo, Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo i SFF-a koje bi se isključivo bavilo organizacijom festivala, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Dogovoreno je da će komandantica Štaba civilne zaštite koordinirati rad zajedničkog radnog tijela, te na osnovu ulaznih informacija iz direkcije SFF-a pripremiti sve operativne i druge mjere s ciljem zaštite zdravlja sudionika festivala.

Ukoliko se održi trenutna epidemiološka situacija, SFF ima priliku da bude podjednako uspješan i organiziran kako je to rađeno i prethodnih godina, rečeno je tokom sastanka.

Organizatori Sarajevo Film Festivala očekuju da će biti angažovan maksimalan broj turističkih radnika i ugostiteljskih objekata, kao i proteklih godina.

(StarMo)