Naslovnica Mostar SFF dolazi i ove godine u Mostar

SFF dolazi i ove godine u Mostar

105
foto arhiva

Mostar — I ove godine Sarajevo Film Festival dolazi u Mostar. U Ljetnom kinu Cineplexx Plaza Mostar, ispred Tržnog centra Plaza, Mostarci i njihovi gosti i ove godine će od 13. do 20. augusta imati priliku uživati u najboljim filmovima 27. Sarajevo Film Festivala.

Festival i u Mostaru počinje svjetskom premijerom filma “Deset u pola” Danisa Tanovića, saopćeno je iz Direkcije SFF-a.

Sve se u Sarajevu može ismijavati i biti tema viceva, osim jedne stvari, kaže Tanović, a to je odgovor na pitanje “Gdje su najbolji ćevapi u Sarajevu?”. U glavnim ulogama su Branko Đurić i Izudin Bajrović, mladi glumci sa Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu Kerim Čutuna i Helena Vuković, a glume i Anja Matković, Goran Navojec, Nermin Tulić, Mediha Musliović, Davor Domazet, Almir Palata Prle, Faketa Salihbegović Avdagić, Semir Krivić, Ermin Sijamija, Boris Ler, Sanin Milavić, Mirvad Kurić, Miroljub Mijatović, Armis Mašić.

Projekcije u Ljetnom kinu Cineplexx Plaza Mostar su svaku večer u 21.30 sati. Ulaznice su u prodaji online putem www.sff.ba, a od 9. augusta se mogu kupiti na pultu Cineplexx Plaze Mostar svakim danom od 14 do 22 sata.

Ovo je druga godina kako se projekcije Sarajevo Film Festivala održavaju i u Mostaru. Datumi održavanja su isti – od 13. do 20. augusta.

Uz projekcije filmova, planiran je i popratni program u jedinom Ljetnom kinu Mostara.

(StarMo)