Naslovnica Život Sfera i ove godine organizuje međunarodnu konferenciju

Sfera i ove godine organizuje međunarodnu konferenciju

424

Mostar/Sarajevo — Krajem oktobra u Sarajevu će biti održana VIII Međunarodna naučno-stručna konferencija ”Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge”, saopštili su organizatori.

Konferencija će se održati 30. i 31.10. 2019. godine u Sarajevu u Hotelu Hills. Ovo je VIII po redu Međunarodna naučno stručna konferencija u organizaciji mostarske kompanije Sfera d.o.o. Ovaj put konferencija se organizuje u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom iz Sarajeva, a tema je: ”Sfera 2019: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge”.

Program oba dana konferencije će trajati u terminu od 10 do 16 sati, a ulaz je besplatan uz obaveznu registraciju.

Prijaviti se može putem web stranice: https://fasadnisistemi.sfera.ba/

Konferencija se bavi osnovnim elementom objekta – zidom. Iznose se regulative i standardi u oblasti energetske efikasnosti, prezentiraju dosadašnja iskustva u procesu ”utopljavanja” stambenih objekata, te preispituju naučna i tehnološka dostignuća, kao i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje i primjene materijala za toplinsku izolaciju i završnu obradu fasadnih zidova, gdje će se u odnosu na prethodno događaj na sličnu temu, uvesti i tematika ventiliranih fasadnih sistema, kao jedno od rješenja za finalni izgled objekta.

Kroz konferenciju se prezentiraju tradicionalni i savremeni pristupi i materijali, njihove prednosti i uslovi za primjenu kao i mogućnosti za poboljšanja.

Posjetioci konferencije će moći uživati u uvodnim predavanjima i čuti o najboljim arhitektonskim praksama iz regije, a više o istom će govoriti: van. prof. dr. Salihbegović Amira; Arhitektonski fakultet Sarajevo, prof. Emeritus arhitekture Branislav Mitrović; Studio MITARH, Igor Grozdanić i Sanja Galić Grozdanić; Studio NONSTOP.

Sponzori konferencije su: Sika BH, Knauf, RÖFIX, Terrasit Insulation, Krug d.o.o. i kompanija Rockwool, dok su partneri i izlagači kompanije: Baumit, Austrotherm, Eps Laštro, Tehnomarket, Bh Alumil, Valpaint, IGM Visoko, Knauf Insulation i Fibran, kompanija Kompozitni materijali, te Metal Tehnologija.

(StarMo)