Naslovnica Region “Šešelj će završiti u zatvoru i na đubrištu istorije”

“Šešelj će završiti u zatvoru i na đubrištu istorije”

450
foto: arhiva - ilustracija

Novi Sad — Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je, povodom izjave lidera Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja da mu je žao što lider LSV Nenad Čanak nije poginuo u saobraćajnoj nesreći 2000. godine, da oni to Šešelju ne žele, već su sigurni da će završiti na “dugačkoj robiji i na đubrištu istorije i vječnoj sramoti”.

“Šešelj je sinoć rekao da bi volio da je Nenad Čanak poginuo 2000. godine. Mi Šešelju i njegovim pomogačima to ne želimo. Naprotiv. Zato što smo sigurni da će prije ili kasnije biti u zatvoru za sva zla koja su nanijeli ovoj zemlji, ovom društvu, ali i čitavom regionu. I bilo bi pravedno da ta robija bude duga, a da zatim ode tamo gdje mu je mjesto na đubrište istorije i u vječnu sramotu”, navedeno je u saopštenju, prenosi Beta.

LSV je dodala da je velika sramota na obrazu Srbije činjenica da Vojislavu Šešelju, koji je osuđen za ratne zločine, nije oduzet poslanički mandat uprkos zahtjevima LSV-a.

“Još je veća sramota što nema državnih organa i institucija koje bi zaustavile mržnju koju prosipa i što mu se šutke dozvoljava da kupi kuću u Hrtkovcima, podgrijava nestabilnost u regionu, vrijeđa i prijeti ženama, ismijava mrtve političke protivnike i novinare, a sinoć i u Novom Sadu ponovo negira Srebrenicu”, istakla je LSV.

Navodi se da se sinoć na društvenim mrežama “pojavila Šešeljeva fotografija sa Goranom Davidovićem Firerom”.

“To nije nikakvo čudo. Vođa zabranjenog ‘Nacionalnog stroja’ i čovjek koji je htio u Novom Sadu slaviti Himlerov rođendan je prirodni saveznik Vojislava Šešelja. Njihova zajednička fotografija u Novom Sadu pokazuje ono što smo i znali da se fašisti udružuju. LSV je bila i bit će tu da im se suoprostavi”, dodaje se u saopštenju.

(StarMo)