Naslovnica BiH Šeranić o koroni: Nije zadovoljavajuće, ali je pod kontrolom…

Šeranić o koroni: Nije zadovoljavajuće, ali je pod kontrolom…

395
Alen Šeranić

Banja Luka — Ministar zdravlja i socijalne zaštite entiteta Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da u posljednjih pet-šest dana epidemiološka situacija u Republici Srpskoj “nije zadovoljavajuća, ali da je pod kontrolom”, jer se zna odakle dolaze sva lica zaražena virusom korona.

– Ono što nije dobro u ovoj slici je da je sve veći broj opština u kojima imamo zaražena lica, ali s druge strane dobro je da je simptomatologija virusa takva da nismo imali teških kliničkih slika – rekao je Šeranić večeras za Alternativnu televiziju.

Prema njegovim riječima, ovo se djelimično promijenilo tokom vikenda, jer je povećan broj hospitalizovanih u Univerzitetskom kliničkom centru, ali je u regionalnim bolnicima registrovan pad broja lica sa srednjom i teškom kliničkom slikom.

– Situacija se prati i shodno tome ćemo procjenjivati šta je na kome da uradi, da li na Republičkom štabu za vanredne situacije ili lokalnim kriznim štabovima – naveo je Šeranić.

On je dodao da je pogoršanju epidemiološke situacije doprinijelo nekoliko stvari, među kojima je otvaranje granica od 1. juna, veća cirkulacija ljudi, ublažavanje mjera u cijelom regionu.

(StarMo)