Naslovnica Sport Selektor rukometaša: Nemamo šta da izgubimo

Selektor rukometaša: Nemamo šta da izgubimo

449

Trondheim — Nakon poraza u prvom susretu protiv domaćina Norveške, selekciju BiH u nedjelju očekuje još jedan težak susret protiv Portugala, ekipe koja je u prvom kolu slavila pobjedu nad favoritom Francuskom.

Šuman ističe da za njega to ne predstavlja senzaciju s obzirom na posljednje rezultate te reprezentacije. Iako očekuje težak meč, vjeruje da njegovi igrači mogu do dobrog rezultata.

“Radi se o jednoj ekipi koja je sama sebi otvorila put ka drugom krugu. No, i mi imamo ambicije, nemamo šta da izgubimo, izaći ćemo na teren i uraditi one stvari koje dogovorimo danas. Želimo da iskažemo borbenost za koju mislim da nam ne nedostaje. Možda želimo previše, prvi smo put na EP-u i znam da postoji ogromna želja da to izgleda što bolje, ali mi smo u grupi s protivnicima s ogromnim kvalitetom. Imamo šansu da napravimo nešto odlično, to bi bilo pobjeda tako da bi se situaciju u grupi okrenula totalno. Ako dođemo do pobjede, sve bi bilo otvoreno”, istakao je Šuman, prenijeli su bh. mediji.

“Mi ćemo sve uraditi da odigramo odlično, naravno, idemo na pobjedu. Mislim da će to biti jedno taktičko nadmudrivanje”, dodao je.

Osvrnuo se i na utakmicu protiv Norveške, ističući da su ključni razlozi poraza tehničke greške i loša igra s igračem više.

“Imali smo devet napada s igračem više, a dali smo samo dva gola i napravili pet tehničkih grešaka od kojih su četiri rezultirale njihovom kontrom. Od devet napada postići dva gola je neprihvatljivo na ovom nivou i mislim da tu leže uzroci našeg poraza”, zaključio je selektor bh. tima.

Susret između BiH i Portugala igra se u nedjelju od 16 sati, također u Trondheimu.

(StarMo)