Naslovnica Politika Selak-Raspudić o Milanoviću nakon Madrida: Gdje si sada, frajeru?

Selak-Raspudić o Milanoviću nakon Madrida: Gdje si sada, frajeru?

113
Marija Selak Raspudić

Zagreb — “Netko bi mogao doista postaviti pitanje – gdje si sada, frajeru? upitala se Mostova zastupnica Marija Selak Raspudić u Saboru RH čime je komentirala odlazak predsjednika RH Zorana Milanovića na summit NATO-a u Madridu, kao i njegove stavove oko članstva Švedske i Finske u tom savezu.

– Ono što je tu neozbiljno, ukoliko je samo riječ o omašci i činjenici da je on pogrešno tumačio mogućnost svojih ovlasti u navedenom trenutku je da je to na neki način poigravanje s osjećajima, ali i pravima građana u BiH, odnosno Hrvata u BiH, koje se godinama sustavno gazi kad govorimo o njihovim temeljnim demokratskim pravima”, rekla je Selak Raspudić.

Selak Raspudić smatra da je Milanović “njima (Hrvatima u BiH op.aut,), kao netko tko se bori za njihova prava, na neki način probudio lažnu nadu da može nešto doista i promijeniti.

– U praksi ili to nije mogao ili to nije htio učiniti u jedinom trenutku gdje je njegova uloga doista bila važna pred svjetskom javnosti, a to je ovaj summit u Madridu zaključila je Selak Raspudić.

 

(StarMo)