Naslovnica Region Šef kriminalne grupe: Predsjednik Vučić je tražio razne usluge…

Šef kriminalne grupe: Predsjednik Vučić je tražio razne usluge…

160

Beograd — Veljko Belivuk, šef kriminalne grupe osumnjičen za više brutalnih likvidacija, na saslušanju u tužilaštvu prije dvije nedelje negirao je da je ubica, ali je govorio o svom navodnom odnosu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim ljudima iz vrha Srpske napredne stranke, piše Mreža za istraživanje korupcije i kirminala (KRIK).

Kako je ispričao, Vučić i njegovi saradnici tražili su mu više usluga – da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsjednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbjedi mir na Paradi ponosa, ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz „CarGo“, piše u transkriptu Belivukovog saslušanja do kojeg je došao KRIK.

On je prvo kratko ispričao da nije kriminalac već „vođa navijača“ i da nije odgovoran za ubistva, otmice i šverc droge, ali nije želio da odgovara na pitanja tužioca o tome. Samoinicijativno je, međutim, počeo da govori o odnosima sa ljudima iz vlasti.

„Riješio sam lijepo da kažem sve o mom odnosu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministrom policije Aleksandrom Vulinom, Vučićevim bratom, prijateljima, kumovima i svim ostalim političarima koji su od nas tražili usluge, a sada se prave da se ne poznajemo i peru ruke od nas“, rekao je Belivuk tužiocu.

Rekao je da je kontakt sa predsjednikom Vučićem održavao najviše preko huligana Aleksandra Vidojevića, poznatijeg kao Aca Rošavi, koji je prijatelj predsjednikovog sina, ali i da se sa Vučićem navodno nekoliko puta i lično vidio.

Zaprijetio je i da će u budućnosti ispričati još detalja „ako se određeni ljudi ne opamete.“

(StarMo)